Hoe verkoop je boeken via Bol.com - Loop geen geld mis!

Hoe verkoop je boeken via Bol.com

Boeken verkopen via Bol.com

Je loopt een hoop geld mis als je je gebruikte boeken niet verkoopt. Ze zitten anders gewoon te verstoffen in je boekenkast. Wil je alles weten over boeken verkopen? Lees dan eerst dit artikel. Wil jij snel en makkelijk geld verdienen? In dit artikel leg ik je uit hoe je boeken kan verkopen via Bol.com. Lees snel verder!

 1. Hoelang duurt het verkopen via Bol.com
 2. Een account aanmaken
 3. Jouw boek online zetten voor verkoop
  1. De verkoop overzichtspagina
  2. Jouw artikel toevoegen op Bol.com
  3. Verkoopprijs van je boek bepalen
 4. Veelgestelde vragen
  1. Kost het geld om te verkopen?
  2. Wie ziet mijn aanbod?
  3. Kan iemand iets retourneren?
 5. Heb je nog vragen?

Hoelang duurt het om je boeken via Bol.com te verkopen

Het verkopen van je boeken via Bol.com zou niet lang moeten duren. Als alles mee zit, heb je in tien minuten je boek online staan. Door de vele gebruikers van Bol, heb je zelfs kans dat je boek vandaag nog door iemand wordt gekocht!

Hieronder lees je de paar kleine stappen die je door moet lopen om jouw (studie)boeken online te zetten. Laten we beginnen!

Een account aanmaken

Om een particuliere verkoper te worden heb je een account nodig bij Bol.com. Dat mag een gewoon account zijn waar je normaal je spullen via Bol.com koopt.

Heb je nog geen account? Geen probleem! Je kunt er snel een aanmaken door hier te klikken. Heb je je account aangemaakt of ben je ingelogd? Dan kunnen we door!

Jouw boek online zetten voor verkoop

Het is zover, je bent klaar om jouw boek online te verkopen. Ga naar de pagina om boeken te verkopen. Hier kun je vervolgens in loggen.

De verkoop overzichtspagina

Wanneer je ingelogd bent, zul je een scherm zien dat overeenkomt met de afbeelding hieronder. Op deze pagina vind je een aantal dingen:

 • Het aantal negatieve beoordelingen die jij hebt gekregen;
 • De openstaande bestellingen;
 • De openstaande retouren;
 • Alle beoordelingen;
 • Jouw prestaties van de week.
Boeken verkopen via Bol.com, de overzichtspagina
Bol.com boeken verkoop overzichtspagina

Vanuit deze pagina kun je makkelijk het overzicht houden over alle tweedehands (studie)boeken die jij via Bol.com aanbiedt. Let erop dat je beoordelingen grote impact kunnen hebben op jouw aantal, en snelheid van je verkopen. Niemand wil iets bestellen bij een verkopen die slechte beoordelingen heeft.

Jouw artikel toevoegen op Bol.com

Nu is het tijd om een artikel via Bol.com te gaan verkopen. Linksboven in het menu kun je een artikel toevoegen door op Artikel per stuk toevoegen te klikken.

Uitleg over hoe je een boek te koop kunt zetten via Bol.com
Een boek per stuk toevoegen aan Bol

Nu kom je op de pagina waar je kunt aangeven welk boek je wilt verkopen. Je kunt hier op EAN, ISBN of titel zoeken. Voor dit voorbeeld gaan we het boek Helden van Stephen Fry verkopen.

Voorbeeld van boek verkopen via Bol.com en zoeken op ISBN
Boek Mythos – Helden gevonden op ISBN

Nu zie je rechts van het boek dat jij wil verkopen, een knop met Toevoegen. Klik hierop en je gaat nu door naar het volgende scherm waar je alle informatie in kunt vullen met betrekking tot de staat van het boek, en de levering.

Verkoopprijs van je boek bepalen

Het kan lastig zijn om de verkoopprijs van je boek te bepalen. Hoeveel je kunt vragen hangt van een aantal dingen af. Neem deze vier punten mee in gedachten wanneer je de verkoopprijs bepaalt.

 • In welke staat is jouw boek?
 • Hoe snel kun je het boek leveren?
 • Wat is de nieuwprijs?
 • Hoeveel andere aanbieders zijn er?

Gelukkig word je een beetje geholpen. Zo zie je onderaan het scherm welke kosten Bol.com opneemt voor het verkopen van jouw boeken, en wat er dan voor jou overblijft van de originele verkoopprijs.

Hulp bij het bepalen van de verkoopprijs van je boek
Hulp bij het bepalen van de verkoopprijs

Klik onderin op Toevoegen en je bent klaar! Het kan een paar minuten duren voor jouw (studie)boek in de verkoop staat bij Bol.com, maar al jouw werk is gedaan. Althans, totdat het is verkocht en jij het op moet sturen natuurlijk.

Twijfel je nog om je boeken aan te bieden? Kijk eens rond op Bol.com en zoek op de boeken die jij eventueel zou willen verkopen. Hierdoor kun je een goed idee krijgen van hoeveel geld je misloopt, als je het niet te koop zet. Verder kost het je niets om iets in de verkoop te zetten, dus waarom probeer je het niet? Hieronder vind je de knop om direct aan de slag te gaan, en nog wat veelgestelde vragen.

Heb jij al geld verdiend met je boeken te verkopen?

Mis je nog informatie? Laat het ons weten! Heb je moeite met het verkopen van je boeken? Laat dan ook zeker een berichtje achter. We wensen je veel succes met het verkopen!

Veelgestelde vragen

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het verkopen van boeken via Bol.com erg makkelijk! Toch kunnen wij ons heel goed voorstellen als je nog een aantal vragen hebt. Hieronder de meest voorkomende.

Kost het geld om te verkopen?

Het is helemaal gratis om een account aan te maken. Verder kost het niets om iets online te zetten. Pas wanneer je een bestelling bevestigd, betaal je bemiddelingsbijdrage van €0,99 + 15% van de verkoopprijs.

Hier een voorbeeld. Je hebt jouw boek voor €20,- te koop staan. Hiervoor betaal je €0,99 bemiddelingskosten en €3,- extra (15% van €20). Totaal betaal je dus €3,99 aan Bol.com.

Wie ziet mijn aanbod?

Over het algemeen kunnen alle bezoekers uit Nederland en België jouw aanbod zien.

Kan iemand iets retourneren?

Het is wettelijk bepaald dat een koper veertien dagen bedenktermijn heeft. Dit geldt ook voor tweedehands artikelen. Dit termijn gaat in zodra het laatste artikel (van wat bij jouw besteld is) bij de koper is aangekomen.

Heb je nog vragen?

Laat het ons dan hieronder weten. Wij zullen zo snel mogelijk bij je terugkomen om je te helpen!

Wil je niets missen? Houdt dan onze pagina op Facebook in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *