Kinderboeken van Mies Bouwman - Het Leukste Boek.nl

Kinderboeken van Mies Bouwman

Kinderboeken van Mies Bouwman

Mies Bouwman was een Nederlandse tv-presentatrice en voor velen een icoon. Veel mensen kennen haar omdat ze 25 jaar lang de sinterklaasintocht heeft gepresenteerd. Verder heeft ze ook veel bekendheid gekregen met de inzamelingsactie voor Het Dorp, een wijk in Arnhem voor mensen met een beperking. Maar behalve presenteren op de televisie, zijn er ook een aantal kinderboeken van Mies Bouwman. Hieronder zie je welke dat zijn!

  1. De drie kinderboeken van Mies Bouwman
    1. Rambamboelie
    2. Jammerdejammer
    3. Witte Pietje
  2. Top 10 kinderboeken van dit moment

De drie kinderboeken van Mies Bouwman

Mies Bouwman heeft een aantal kinderboeken uitgebracht. Twee van de boeken gaan over Rambamboelie, de hond met de grappige lach. Eerst werd het boek Rambamboelie geschreven, en dankzij het succes ervan, werd Jammerdejammer uitgebracht. Het boek Witte Pieten is ook door Mies Bouwman geschreven in samenwerking met Petr Pokorný. Benieuwd waar ze over gaan? Lees snel verder!

Kinderboeken van Mies Bouwman
Kinderboeken van Mies Bouwman

Rambamboelie

Het verhaal van Rambamboelie gaat over een leuk klein hondje. Rambamboelie heeft een hele grappige blaf. Maar op een dag kon Rambamboelie niet meer blaffen, maar miauwde hij als een kat! De dokter had van alles geprobeerd, en eindelijk miauwde Rambamboelie niet meer. Hij kraaide nu als een haan! Pilletje na pilletje probeert de dokter het lieve hondje weer beter te maken, maar zal het lukken?


Jammerdejammer

Het kinderboek van Mies Bouwman – Jammerdejammer – gaat net ook over Rambamboelie, de hond die zo grappig blaft. Iedereen vraagt of hij weer wil blaffen, maar Rambamboelie wil helemaal niet meer blaffen voor anderen en is het spuuuugzat. Hij vraagt aan de muis of die het ook zat is om te moeten piepen, maar de muis is sip. Niemand vraagt aan de muis ooit om te piepen. Ook andere dieren snappen Rambamboelie niet waarom hij niet wil blijven blaffen. Maar dan ontmoet Rambamboeilie de slak. Kun jij raden wat er dan gebeurt?


Witte Pietje

Aan het eind van elk jaar viert Sinterklaas zijn verjaardag in Nederland. Wat is hij toch altijd blij, en hij heeft er zoveel zin in! Maar vlak voor hij in Nederland aan komt, gebeurt er iets. Het wordt nog spannend of het goed gaat, hopelijk kunnen zijn pieten hem helpen! Wil jij weten hoe het afloopt?


Gerelateerde artikelen

Populaire kinderboeken jaren 70 en 80
Populaire kinderboeken jaren 70 en 80
populaire kinderboeken jaren 90
Populaire kinderboeken jaren 90
foto van roald dahl met zijn honden
Roald Dahl’s Top 10
AVI lezen op het juiste niveau per groep
AVI lezen op het juiste niveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *