De Kinderboekenweek 2020 - Het Leukste Boek.nl

De Kinderboekenweek 2020

Het-leukste-boek-achtergrond-afbeelding

De Kinderboekenweek 2020

De kinderboekenweek vindt elk jaar in oktober plaats. Door het hele land worden bibliotheken, scholen, boekenwinkels en andere culturele instellingen omgetoverd om kinderen kennis te laten maken met de nieuwste, leerzaamste en leukste kinderboeken! Beniewd naar de thematitels van de Kinderboekenweek 2020? Lees snel verder!


Kinderboekenweek 2020 – Thematitels

Elk jaar heeft de kinderboeken week een speciaal thema. De kinderboekenweek 2020 staat in het teken van geschiedenis. Met de thematitels wordt de geschiedenis tot leven gebracht en leren kinderen alles over ridders en prinsessen, oorlogen en de Oudheid. De thematitels zijn opgesplitst in in vier groepen. Bekijk hieronder welke boeken in jouw groep zitten!

Groep 1 & 2

De vijf thematitels voor groepen 1 en 2 zijn bekend! Hier leer je alles over hoe de wereld is ontstaan. Wat weet jij over dino’s die 4 tot 250 miljoen jaar geleden leefden? Dan is er ook nog de ijstijd zo’n 150.000 jaar terug. Vergeet ook de held niet, die tijdens de middeleeuwen geen baard had en op sokken liep. Tot slot is er nog Oma Josephina, die vergat dat ze oma was. Welke tijd vind jij het meest interessant?

Groep 3 & 4

Lees alles over Maria, de eerste vrouw die een Nobelprijs won! Of de 30 verhalen over ridders. Dan is er ook nog Fietje, waar de Duitsers haar duiven afpakte in de Tweede Wereldoorlog. Ook lees je van alles over de oude Grieken en hun helden en goden. Tot slot leer je over Haas die een oude mummy wil zien in het Oude Egypte! Zit er een interessante tijd voor jou tussen?

Groep 5 & 6

Het eerste boek uit de thematitels voor groep 5 en 6 begint met avonturen van de echte, grote, kastelen in Nederland en Vlaanderen, weet jij hoeveel het er zijn? Verder gaat het tweede boek over de verschrikkelijke watersnoodramp uit 1953, waarbij een groot deel van Nederland onder water stond! In het boek Buiten is het Oorlog vertelt Janny van der Molen over het leven van Anne Frank aan de hand van 10 thema’s. Het vierde boek gaat over de geschiedenis van de marine in Nederland. Ken jij bijvoorbeeld Michiel de Ruyter, Piet hein, Jan van Speyk en Karel Doorman al? Tot slot is het boek Professor Kleinbrein – De Romeinen een mooi boek over hoe de Romeinen vroeger leefden, van het avondeten, tot keizers en naar de gladiatoren! Welk boek zou jij kiezen?

Groep 7 & 8

De Kinderboekenweek 2020 heeft een paar zeer interessante boeken als thematitels! De eerste is Nu is later vroeger die op een super leuke manier vertelt wat tijd nou eigenlijk is. Het tweede boek is De duik en gaat over een brug in Willemstad met een geheim! De derde thematitel is Brons. Dit boek heeft korte verhalen over de Bronstijd, super interessant! Het vierde boek Alleen beer mocht mee gaat over Trudi en haar gezien. Ze leven in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het laatste boek Piratenzoon gaat over Zain, de zoon van een piraat en diens levensgevaarlijke tocht! Welk boek wil je eerst lezen?

Kinderboekenweekgeschenk

Kinderboekenweek 2020 - Het Kinderboekenweekgeschenk De diamant van Banjarmasin van Arend van Dam
De diamant van Banjarmasin – Arend van Dam

Poe… Wat een woord, maar wat een leuk cadeau! Want als je bij een boekenwinkel voor €12,50 of meer aan kinderboeken koopt, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk er gratis bij!

Dit jaar heeft Arend van Dam het boek De diamant van Banjarmasin geschreven. Dit boek vertelt acht verhalen over de geschiedenis van de mensen in Nederland. Bijvoorbeeld wie er bij zijn gekomen, weg zijn gegaan, en of ze wel welkom zijn. Op een mooie manier worden de verhalen neergezet over het komen en gaan van mensen, en de gevoelens die daar bij komen kijken!

Kinderboekenweek 2020 – Coronacrisis

Het jaar 2020 wordt overschaduwd door een pandemie. Veel evenementen worden afgelast, of anders opgezet. Helaas is de Kinderboekenweek 2020 geen uitzondering. Hieronder vind je de samenvatting van het bericht van het CPNB dat op 12 mei 2020 is geplaatst:

Ten gevolge van de strenge maatregelen rondom het coronavirus, zien wij ons helaas genoodzaakt het Kinderboekenbal 2020 te annuleren. Op dit moment is het beleid dat evenementen tot 1 september niet doorgaan. Er is veel onzekerheid over de periode daarna. Het risico dat CPNB loopt, indien wij de productie opstarten, achten wij helaas te groot. Belangrijker is dat het ons niet verstandig lijkt om een situatie te creëren waarbij wij op 29 september een grote groep mensen samenbrengen.

Blijf de site van het CPNB volgen om de laatste updates te vinden met betrekking tot Corona en de kinderboekenweek 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *