Kippen houden in een woonwijk - Mag en kan het?

Kippen houden in een woonwijk

Kippen zijn ontzettend leuke dieren. Ze scharrelen lekker rond en helpen nog met de ingrediënten voor je omelet ook! Maar mag je kippen houden in een woonwijk? Dat lees je hieronder!

Waarom kippen in een woonwijk?

Kippen houden is niet moeilijk. Je hoeft ze niet uit te laten, ze eten en drinken niet veel, ze scharrelen lekker rond en kunnen zelfs plagen weghouden in je tuin! Los van deze praktische voordelen, zijn het ook leuke dieren om rond te hebben lopen. Maar wat nou als je in een woonwijk woont?

Kippen houden in woonwijk
Kippen houden in een woonwijk

Een groepje kippen heeft ruimte nodig. Niet iedereen heeft ruimte genoeg om een kip te laten rond scharrelen. Biologische kippen in Nederland hebben minstens 4m2 nodig om te kunnen scharrelen. Aangezien je niet een enkele kip koopt, maar waarschijnlijk een toom van minstens drie kippen, loopt het al snel op qua benodigde ruimte. Daar komt nog bij dat je een kippenhok met ren nodig gaat hebben om veilig en droog kippen in een woonwijk te houden.

Heb je genoeg ruimte in je tuin en wil je beginnen? Lees dan dit artikel!

Naast de vraag of je voldoende ruimte hebt om kippen te houden in je tuin, is het natuurlijk ook de vraag of je wel kippen mag houden in je woonwijk. Het hangt erg af van waar je woont. Sommige gemeenten staan niet toe dat je deze twee-voeters rond laat lopen in je tuin, super jammer natuurlijk! Check dus eerst bij de gemeente waar je woont of het is toegestaan, voor je je eigen toom begint.

Het mag, kopen maar!

Mag je de kippen in de woonwijk hebben van je gemeente? Heb je genoeg ruimte in je tuin? Zijn je buren er oke mee als je het doet? Super! Dan ben je bijna helemaal klaar om te beginnen. Is het je eerst keer en heb je nog weinig ervaring? Check dan deze goedkope gids om je een alles te vertellen zodat je de beste eieren krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *