Het Leukste Boek
Een leesroutine ontwikkelen die blijft hangen

Een leesroutine ontwikkelen die blijft hangen

Geplaatst door 14-12-2021 18:37 door Sophie Jacobiatus

Het creëren van een succesvolle leesroutine gaat niet alleen over het vinden van meer tijd op een dag - het gaat over het ontwikkelen van een gewoonte om lezen prioriteit te geven. Immers, als je er niet consequent de tijd voor neemt, zal je leesroutine niet beklijven. Om je op weg te helpen en van lezen een vast onderdeel van je leven te maken, volgen hier enkele tips om een leesroutine te creëren die echt blijft hangen.

Allereerst moet je beslissen hoeveel je elke dag, week of maand wilt lezen. Het maakt niet uit of het 10 pagina's of 50 pagina's zijn - begin gewoon met wat haalbaar voelt. Een doel hebben om naartoe te werken is essentieel om gemotiveerd te blijven en op schema te blijven met je leesroutine. Een grote verscheidenheid aan boeken om uit te kiezen helpt je gemotiveerd te blijven en door te gaan met lezen. Van romans tot klassiekers, biografieën tot tijdschriften, er is voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je boeken kiest die je graag leest, zodat je je niet gaat vervelen.

Als je eenmaal je boeken hebt uitgezocht, maak dan een tijdstip in je dag vrij om te lezen. Of het nu 's ochtends vroeg is, tijdens je lunchpauze of vlak voor het slapen gaan, zorg ervoor dat je je aan een vast schema houdt. Zo wordt lezen onderdeel van je dagelijkse routine en lijkt het minder een karwei.

Tot slot: zoek een comfortabele plek om te lezen. Of het nu je bank is, je bed, of een gezellige leunstoel, zoek een plek waar je kunt ontspannen en verdwalen in een boek. Het hebben van een gezellige leesplek is essentieel voor het ontwikkelen van een succesvolle leesroutine die echt blijft hangen.

Of je nu probeert vooruit te komen op je TBR stapel of gewoon vaker wilt lezen, het volgen van deze tips zal je helpen om lezen onderdeel te maken van je dagelijkse routine. Een succesvolle leesroutine kan ongelooflijk lonend zijn en opent de deur naar nieuwe perspectieven, ideeën en verhalen.