Het Leukste Boek
Technologie gebruiken om bij te houden welke boeken je gelezen hebt

Technologie gebruiken om bij te houden welke boeken je gelezen hebt

Geplaatst door 08-01-2022 12:30 door Rianne Wesselink

In dit digitale tijdperk heeft de technologie het gemakkelijker dan ooit gemaakt om bij te houden welke boeken we lezen. Of je nu de titel probeert te onthouden van een boek dat je net gelezen hebt of een overzicht wilt bijhouden van elke roman die je ooit gelezen hebt, er zijn verschillende manieren om technologie te gebruiken om dit voor elkaar te krijgen.

Allereerst is er de keuze om een lijst op je computer of op papier bij te houden. Je kunt een Google-spreadsheet maken van elk gelezen boek, of als je traditioneler bent, kun je een notitieboekje of ingebonden dagboek bijhouden met titels en korte aantekeningen bij elk boek. Wat je voorkeur ook is, het hebben van een fysieke lijst is altijd nuttig, omdat het kan dienen als een gemakkelijk toegankelijke samenvatting van de boeken die je hebt gelezen. Veel boekhandels hebben zelfs stempels of kaarten die je voor dit doel kunt gebruiken.

In aanvulling hierop zijn er allerlei software applicaties die mensen helpen om de boeken die ze gelezen hebben bij te houden. Goodreads is een van de populairdere programma's voor dit doel. Het is een social media platform met een boekenbibliotheek, waarmee gebruikers boeken kunnen beoordelen en boekaanbevelingen kunnen ontvangen van hun vrienden. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft een breed netwerk van gebruikers en lezers, en is een geweldig hulpmiddel voor het bijhouden van titels die je al uit hebt en wat je momenteel leest.

Er is ook de mogelijkheid om een boekblog te schrijven. Met het opzetten van een blog kun je grondige beschrijvingen en recensies geven van je literaire ervaringen en beschouwingen. Bloggen kan ook geweldig zijn om een discussie te beginnen met anderen die soortgelijke titels hebben gelezen, waardoor je kennis en begrip van wat je hebt gelezen verder wordt uitgebreid.

Door gebruik te maken van de kracht van technologie is het gemakkelijker dan ooit om bij te houden welke boeken je gelezen hebt. Of je nu succes hebt met papier en pen, een sociaal netwerk als Goodreads, of een boekenblog, je bent goed op weg om een uitgebreide bibliotheek aan te leggen van de boeken die je hebt gelezen.