Studieboeken kopen - Hoe, wat en waar - Het Leukste Boek.nl

Studieboeken kopen – Hoe, wat en waar

 1. Tweedehands studieboeken kopen
  1. Besparen op je boeken
  2. Verkopen van je boeken
  3. Milieuvriendelijk(er)
  4. To kaft, or not to kaft
 2. Nieuwe studieboeken kopen
  1. De juiste editie
  2. Je studieboeken verkopen
  3. Je studieboeken niet verkopen
  4. Geen strepen, vouwen of scheuren
 3. Waar ga je je studieboeken kopen?
  1. Studieboeken bij Bol.com kopen

Het is weer zover… Het nieuwe schooljaar komt eraan en je hebt boeken nodig. Misschien voor je eerste jaar op de middelbare school, of je afstudeerjaar op je vervolgopleiding. Hoe dan ook, je gaat waarschijnlijk studieboeken kopen. De vraag is hoeveel je daar aan uit wil geven?

Wanneer je studieboeken koopt, moet je rekening houden met een paar dingen. Je wilt immers niet teveel betalen, maar ook zeker niet voor iets goedkoper gaan waar je later spijt van gaat krijgen. Houd deze dingen in je achterhoofd wanneer je boeken koopt:

 • Wil ik nieuwe boeken, of tweedehands?
 • Hoe ga ik met mijn boeken om?
 • Wil ik ze houden na mijn jaar/termijn?

Tweedehands studieboeken kopen

Ze zijn voordeliger, het bespaart papier en je hebt niet die nieuwe geur die je herinnert dat je vakantie bijna om is. Veel studenten kiezen voor tweedehands boeken!

Besparen op je boeken

Elk jaar is het weer een flinke hap uit je studentenbudget. Studieboeken zijn helaas niet goedkoop. Toch kun je een hoop besparen bij de aanschaf van je studieboeken. Je hebt het zelf waarschijnlijk wel geraden, maar tweedehands boeken zijn namelijk een stuk goedkoper!

Verkopen van je boeken

Niet alleen de lagere prijs is een pluspunt. Zo zijn tweedehands studieboeken ook een goede uitkomst wanneer je niet van plan bent ze voor altijd mee te verhuizen. Mocht je er voor kiezen je boeken niet als stofvangers te gebruiken, dan ga je ze waarschijnlijk weer verkopen aan het eind van je jaar of termijn. Lees hier hoe je je studieboeken snel en makkelijk kunt verkopen.

Of je nou nieuwe of gebruikte boeken koopt, je zult ze hoe dan ook als tweedehands aanbieden. Wanneer je goed bent omgegaan met je boeken, krijg je er wellicht bijna net zoveel voor terug, als anderen die hun gebruikte ‘nieuwe’ boeken verkopen!

Milieuvriendelijk(er)

Studieboeken hebben vaak meer pagina’s dan je gemiddelde roman. Daarom kost het best wat papier om jaarlijks voor alle studenten de studieboeken te printen. Behalve papier, heb je ook nog de inkt, lijm en kaft die per boek de benodigde energie flink op kunnen schroeven. Met tweedehands boeken hoeft dat hele proces dus niet nog een keertje extra te draaien. Totdat jouw school/universiteit nog niet is overgestapt op digitaal lezen, zijn tweedehands studieboeken een prima oplossing.

Koop jij tweedehands boeken voor het milieu?
Tweedehands boeken kopen voor het milieu?

To kaft, or not to kaft

That’s the question… Je kent ze wel, studenten die panisch worden zodra een penstreep op hun drie-laags boekenkaft komt en de studenten die hun studieboeken als lunch-tray gebruiken. Lijk jij meer op de laatste van die twee? Dan zijn tweedehands boeken waarschijnlijk de goede keuze voor jou. Je kunt bij (online) verkopers vaak de staat van de boeken zien, waardoor je de meest doorgewinterde studieboeken voor een aantrekkelijke prijs kan uitkiezen.

Ben jij toch liever zuinig op je boeken? Dan zijn je boeken tweedehands ook zeker geen slecht idee. Zoals hierboven al genoemd werd, kun je ze voor een mooie prijs nog doorverkopen wanneer je ze niet meer nodig hebt.

Wat voor student je ook bent, het kopen van tweedehands boeken heeft gewoon veel voordelen. Door de handige tools van online verkopers is het makkelijker dan ooit om de mooie exemplaren er voor een lage prijs uit te halen. Weet je al of jouw studieboeken tweedehands worden aangeboden?


Nieuw jaar, nieuwe boeken

Veel studenten nemen toch de veilige keuze en kiezen voor nieuwe studieboeken in plaats van tweedehands. Dat kan toch vaak de betere optie zijn. Weet je nog niet of jij nieuwe of tweedehands studieboeken moet kopen? Lees dan verder!

De juiste editie

Het zal je maar gebeuren, je zit in je les en je ongeduldige docente wil dat je hoofdstuk zeven opent. Gelukkig noemt ze er wel bij dat je deze kunt vinden op pagina 156. Je opent de juiste pagina en tot je schrik zie je dat je nog halverwege hoofdstuk 6 zit. De haviksogen van je docente hebben je gepruts gespot en jij mag als eerste het hoofdstuk voor de hele klas inluiden. Shit, had je nu maar niet bespaard op die nieuwere editie…

Dit doom scenario hierboven zal je niet snel overkomen. Toch is het kiezen van de juiste druk/editie niet iets om te laten voor een paar euro. Het is namelijk erg lastig als je de juiste informatie niet kunt vinden omdat de paginanummers zijn omgewisseld.

Een groter probleem met andere edities van je studieboeken, is dat de informatie in je boek zelf verouderd, incompleet of zelfs helemaal verkeerd is. Je wilt geen wettenbundel van aantal jaar geleden gebruiken, of over de nieuwste beveiligingstechnieken op software gebied lezen, van vijf jaar geleden.

Dus wanneer je je studieboeken gloednieuw aanschaft, zorg dan meteen voor de nieuwste editie. Scheelt je een hoop zoeken in de toekomst!

Je studieboeken verkopen

Ga je goed met je nieuwe studieboeken om? Dan kun je ze aan het eind van het jaar nog steeds voor een mooie prijs verkopen.

Nu het steeds makkelijker, en aantrekkelijker wordt om tweedehands boeken te kopen, is het voor jou ook makkelijker om van je gebruikte boeken af te komen. Er zijn meerdere platformen waar je makkelijk je kopers kunt vinden voor je boeken.

Hoe beter je voor je boeken zorgt, hoe meer geld je er voor kunt krijgen. Zorg er dus voor dat je je boeken netjes houdt, want dat gaat je later alleen maar terugbetalen. Bekijk dit kaftpapier maar eens, doet wonderen voor je boeken!

De twee grootste platformen waar je je boeken kunt verkopen, zijn Bol.com en Studystore. Check goed op welk platform je het meest voor je boeken kunt krijgen, en naar de concurrentie van andere studenten.

Je studieboeken niet verkopen

Het kan je een hoop geld opleveren om je studieboeken te verkopen. Maar waarom zou je ze verkopen? Ben je letterlijk van plan ook maar iets me je opleiding te gaan doen, dan kan het lonen je boeken te houden!

Voor veel boeken geldt dat de informatie die erin staat niet snel zal verouderen. Daarom is het super handig de boeken te bewaren als naslagwerk. Stof je lege boekenplank dus maar af, want vanaf nu mogen je gebruikte studieboeken het stof op gaan vangen.

Geen strepen, vouwen of scheuren

Sommige studenten zijn niet heel netjes met hun boeken. Strepen, vlekken of scheuren vind je vaak genoeg. Dit is een van de redenen waarom veel studenten kiezen voor nieuwe studieboeken in plaats van tweedehands.

Foto van gebruikte boeken
Strepen, vouwen of scheuren in je boeken?

Waar ga je je studieboeken kopen?

Er zijn verschillende (online) winkels waar je jouw studieboeken kunt kopen. Wellicht heeft je plaatste boekenwinkel wat je zoekt, maar vaak kun je online mooie kortingen krijgen. Ga jij je boeken bij Iddink bestellen? Lees dan dit eens. Zo niet, keep on reading!

Studieboeken bij Bol.com kopen

Er zijn ontzettend veel studieboeken bij Bol te vinden. Buiten het uitgebreide aanbod, is het een van de grootste online aanbieders van allerlei producten. Dit heeft over de jaren heen een hoop vertrouwen opgebouwd bij zowel kopers als verkopers.

Check dus voor je je boeken ergens bestelt, of ze niet goedkoper hier te krijgen zijn. Wellicht met een mooie korting!

StudieboekenStudieboeken

Heb je genoeg informatie om je studieboeken te (ver)kopen? Mooi, hopelijk wordt het een goed studiejaar voor je! Mis je hier nog informatie die je geholpen zou hebben met het kopen van je studieboeken? Laat het dan hieronder in een reactie weten.

Oh ja, vergeet ook zeker niet te delen of jij je boeken nieuw, of tweedehands koopt en help je medestudent met jouw tips!